thumbnail
thumbnail thumbnail

Mariaplaats 53

3511 LM Utrecht

254 m2 woonoppervlak
114 m2 perceel
1920 bouwjaar
€ 1.975.000,- k.k.

De Mariaplaats, de Zadelstraat, de Domtoren. Sinds jaar en dag de drie-eenheid en een van de mooiste uitzichten van Utrecht! Het centrum van het centrum. Voel de honderden jaren geschiedenis op dit authentieke en bruisende plein. Kijk om je heen en het statige herenhuis met nummer 53 kan u niet ontgaan. Een uitzonderlijk fraai monumentaal pand voorzien van prachtige details, voor- en achtertuin. Hier wordt ‘thuis’ a way of life.

Wanneer u voor het huis staat, zult u nieuwsgierig zijn naar wat er mogelijk is achter deze prachtige voorgevel. Via de stadse voortuin en de statige dubbele voordeuren is daar als eerste een oude vestibule met prachtige tochtdeur naar de ruime hal.

De woonkamer met oorspronkelijke sierplafonds, prachtige schouwen en hoge paneeldeuren kent nog de oude verdeling in voor- en achterkamer. Middels de originele kasten ensuite voorzien van schuifdeuren, zijn de vertrekken op een charmante wijze van elkaar gescheiden. Vanuit de achterkamer komt u via hoge tuindeuren in de besloten stadstuin, waar het van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar goed vertoeven is. U beleeft een oase van rust en ruimte midden in het centrum van Utrecht.

De keuken werd bewust gesloten gehouden, echter kan desgewenst eenvoudig in verbinding gebracht worden met de achterkamer. Op de gang een toiletruimte en de toegang tot een goed bruikbare zeer ruime kelder dat onder een groot gedeelte van het huis doorloopt in verschillende compartimenten.

De eerste verdieping biedt een fantastisch ruimtelijk gevoel. Momenteel als woonkamer in gebruik. De vele originele details en de authentieke schouwen vallen gelijk op. Maar het meest bijzondere is het waanzinnig mooie uitzicht over de Mariaplaats, u kijkt net iets over de mensen heen, waardoor u een geweldig overzicht krijgt maar tegelijkertijd ook de verbondenheid met de mensen voelt.

De derde verdieping is gelijkwaardig aan de tweede verdieping. Op de vierde verdieping, de ‘zolder’ van het herenhuis, bevindt zich een tweede keuken, een achterkamer met balkon en een hoge ruimte aan de voorkant van het pand, momenteel ingericht als fitnessruimte. De zichtbare balkenconstructie laat de geschiedenis van het pand spreken. De raampartijen en het balkon bieden een geweldig overzicht over de stad en de Domtoren.

Op deze unieke locatie komt zelden zo’n uitzonderlijk fraai en statig herenhuis vrij. Wij nodigen u van harte uit voor een bezichtig om de geweldige beleving van Mariaplaats 53 te ervaren.

Maak een afspraak met de makelaar,

Bert Jan Kusters

Leidsche Rijn Makelaars
Telefoon: 030 8782514 / 06 13999887

Brochures

Downloaden

Foto's

Hoofdfoto


Foto 2


Foto


Foto 3


Foto 4


Foto 6


Foto 5


Foto 7


Foto 9


Foto 8


Foto 12


Foto 10


Foto 13


Foto 11


Foto 14


Foto 16


Foto 15


Foto 17


Foto 18


Foto 21


Foto 20


Foto 19


Foto 23


Foto 22


Foto 26


Foto 25


Foto 24


Foto 28


Foto 30


Foto 31


Foto 27


Foto 29


Foto 33


Foto 32


Foto 34


Foto 36


Foto 37


Foto 35


Foto 39


Foto 38