thumbnail
thumbnail thumbnail

de Hoef Oostzijde 7

1426 AD De Hoef

250 m2 woonoppervlak
2.285 m2 perceel
5 slaapkamers
€ 1.595.000,- k.k.

Wuivende rietkragen, slingerende dijken, kwetterende watervogels èn overdrijvende wolkenpartijen. Het Nederlandse landschap komt hier, in het pittoreske dorpje De Hoef, tezamen in al haar glans.

Te midden van al dit natuurschoon ligt, aan de meanderende rivier ‘De Kromme Mijdrecht’, een vrijstaande rietgedekte villa met vergezicht over landerijen, weilanden èn watergezichten. Deze riante villa ligt op slechts 20 minuten van Amsterdam en Utrecht. Maar ook de nabij gelegen dorpen Uithoorn en Mijdrecht, als mede Amstelveen en Aalsmeer, bieden voortreffelijke faciliteiten en voorzieningen.
Dit alles nabij uitvalswegen. Eén van de recente ontwikkelingen is het verlengen van de vernieuwde Amstelveenlijn (sneltram) naar het dorpscentrum van Uithoorn, dit centrum op korte fietsafstand. Ook op fietsafstand (op enkele minuten) van de villa ligt de basisschool, maar óók de middelbare schoolgemeenschappen in al hun verschijningsvormen zijn in korte tijd per fiets te bereiken.

De villa is uitermate geschikt voor thuiswerken vanwege de twee extra kantoorkamers op de begaande grond. Uiteraard zijn deze kamers ook te gebruiken als zorgkamers voor eventueel ouders. Er is nog een mogelijkheid om een bijgebouw van 50 m2 te bouwen.
Voor de watersporter biedt de rivier ‘De Kromme Mijdrecht’ legio buitenkansen. Want vanaf de eigen aanlegsteiger met landje, direct gelegen vóór de villa, zijn er talloze bevaarbare routes. Dit al direct via het op slechts 350 meter afstand gelegen historische Pondskoekersluisje (rijksmonument) naar de nabij gelegen Vinkeveense Plassen, òf via de eveneens zéér nabij gelegen rivier ‘De Amstel’, naar De Amsterdamse Binnenstad èn De Westeinder Plassen, òf via het riviertje ‘De Meije’ naar bijvoorbeeld de Nieuwkoopse Plassen.

Door de gekozen ‘oude’ bouwstijl is deze villa (1987) voorzien van rieten kap en statige raamluiken het best aan te duiden als een ‘oude’ woonboerderij. Maar dan wel één in zeer moderne stijl. Want achter de voorgevel gaat een aangenaam geproportioneerd gezinshuis schuil, dat door grondige renovatie helemaal voldoet aan de eisen van moderne bewoning.

De villa wordt betreden via een grote hal met vide, met aan de ene zijde een gezellige riante woonkeuken èn aan de andere zijde een zéér royale Z-vormige woonkamer. Via een tussenhal worden een 3-tal (slaap)kamers bereikt waarvan 1 met een weldadige badkamer. Een grote werkkamer (ofwel kantoor) maakt óók onderdeel uit van de begane grond met daaraan vast een wat kleinere kamer. Een tweede hal aan de achterzijde van de villa geeft eveneens toegang tot de gehele begane grond. Deze tweede hal met ruime bergingsfaciliteiten is een ideale plaats voor thuiskomst. Via een vaste trap wordt hier toegang verkregen tot een ruime zolder die -na aanpassingen- ideaal te gebruiken is als appartement, slaap-, speel-, of hobbykamer. Op de 1e etage bevinden zich drie zeer riante (slaap)kamers, een moderne 2e badkamer met inloopdouche, een grote vide met over de gehele verdieping talrijke bergruimtes. De villa is voorzien van een drietal toiletten.

De grote, nagenoeg onderhoudsvrije tuin is een oase van rust, grotendeels onttrokken aan het oog van passanten. Hier kunt u van de terrassen aan de voorzijde en aan de achterzijde ongestoord genieten van natuurschoon, perken, speelse grasweiden en de overdaad aan beplantingen. In de tuin bevinden zich verder één in 2013 aangebrachte nieuwe schuur.

Haast u te onthaasten…wij leiden u graag rond!!! Bent U paarden liefhebber, en zoekt u ruimte voor het houden van (hobby)paarden, dan zijn hiertoe, bijgeval mogelijkheden.

Indeling:
Begane grond
Entree 1: Ruime hal met vide met toiletruimte, meterkast en hardhouten trap naar etage.
Afwerking: glad stucwerk, plavuizen vloer.
Afmeting: 2,50 * 3,50 m.

Woonkamer: De woonkamer is Z-vormig, aan de voorzijde bevindt zich een ruime zithoek rondom de haard met kachel van het merk Barbas, aan de achterzijde bevindt zich de eethoek met directe toegang tot de keuken. Dubbele deuren naar het voor terras en een ingebouwde kastenwand.
Afwerking: glad stucwerk, lamelparket.
Afmeting: 10,74/4,42 * 3,19/8,02 m.

Woonkeuken: Gezellige woonkeuken met hoek-opgestelde landelijke keuken en grote servieskast met verlichting.
Afwerking: glad stucwerk, plavuizen vloer, vloerverwarming, lambrisering betegeld.
Apparatuur: koel-/vriescombinatie, heteluchtoven, 5-pits kookplaat, afzuigschouw en afwasmachine.
Afmeting: 6,04 * 3,10/6,90 m.

Tussenhal: Als verbinding naar de slaapkamers en de werkkamer ligt een tussenhal. Hier bevindt zich een kastenwand met daarachter onder meer plaats voor de wasapparatuur.
Deze tussenhal geeft toegang tot het terras achter de villa.

Slaapkamer 1: Deze slaapkamer bevindt zich op de begane grond en heeft aangrenzend een eigen badkamer. De kamer kijkt uit over het naastgelegen weiland.
Afwerking: glad stucwerk wanden, lamelparket.
Afmeting: 3,50 * 4,50 m.

Badkamer BG: Moderne, luxe badkamer met een inloopdouche met stortdouche, toilet, bad en als blikvanger twee hardstenen wastafelzuilen.
Afwerking: glad stucplafond, wanden en vloeren voorzien van tegels.
Afmeting: 2,52 * 2,52 m.

Slaapkamer 2: Deze wat kleinere slaapkamer op de begane grond is bijvoorbeeld óók te gebruiken als inloop(kleding)kast.
Afmeting: 4,10 * 2,80 m.

Entree 2: Deze hal gelegen aan de achterzijde van de villa geeft toegang tot de gehele begane grond èn tot een vaste trap naar een ruime zolder. Deze entree beschikt over ruime bergingsfaciliteiten.
Afwerking: glad stucwerk, plavuizen vloer.

Werkkamer (of kantoor) met eigen opgang: Deze werkkamer gelegen op de begane grond heeft tevens een eigen opgang. Deze kamer biedt veel ruimte met directe toegang tot de tuin. Door slaapkamer 2 (en/of Entree 2) te betrekken bij deze ruimte wordt een riant kantoor gecreëerd voor ZZP-er òf thuiswerkende vrije beroeper. Ook is deze ruimte met enkele aanpassingen zeer geschikt voor een thuis-zorgconcept.
Afwerking: glad stucwerk, houten balken.
Afmeting: 5,86 * 4,50 m.

1e etage
Overloop: De overloop heeft een open kap tot in de nok, waarbij de constructiebalken in het zicht zijn gehouden. Vanaf de overloop geeft de vide zicht over de hal. Onder de schuine kap zijn talrijke bergruimtes gerealiseerd.
Afwerking: laminaatvloer, kapconstructie in het zicht.

Slaapkamer 3: In het gedeelte boven de keuken bevindt zich de eerste sfeervolle L-vormige slaapkamer. De dakkapel aan de voorzijde kijkt uit over de tuin en de dijk. Berging onder de schuine kap.
Afwerking: laminaatvloer.
Afmeting: 2,80/3,80 * 4,50/3,00 m.

Slaapkamer 4: Aan de achterzijde bevindt zich een tweede sfeervolle L-vormige slaapkamer. Berging onder de schuine kap.
Afwerking: laminaatvloer.
Afmeting: 3,90/2,90 * 2,90/4,50 m.

Slaapkamer 5: Deze slaapkamer met veel ruimte is aan de voorzijde gesitueerd en kijkt prachtig uit over de rivier ‘De Kromme Mijdrecht’ en de landerijen daarachter. Deze kamer beschikt eveneens over bergingen onder de schuine kap.
Afwerking: laminaatvloer.
Afmeting: 4,50/3,84 * 4,50 m.

Badkamer 1e etage: Moderne, luxe badkamer met een inloopdouche, toilet, en blikvanger twee hardstenen wastafelkommen.
Afwerking: glad stucplafond, wanden en vloeren voorzien van tegels.
Afmeting: 3,10 * 1,80 m.

Zolder: De zolder boven het achterhuis is bevloerd en voldoet qua stahoogte ook als aanvulling op de woonruimte. Bereikbaar via vaste trap vanuit de achtergelegen entreehal. Na aanpassingen ideaal te gebruiken als appartement, slaap-, speel-, of hobbykamer.

Tuin en terrein
Schuur: In de tuin bevindt zich een in 2013 aangebrachte nieuwe schuur met bergingskasten.

Tuin: Rondom de villa (annex woonboerderij) ligt een heerlijk groene tuin met een onderhoudsvriendelijke opzet. Vanaf het talud loopt de oprit met een bocht, waardoor de oprit slechts een flauwe helling heeft. Bij het huis is een met groen omzoomde, ruim aangelegde parkeerplaats voor maar liefst vijf auto’s. Bij de voordeur is een heerlijk zonnig terras en door de ligging en de groene aankleding biedt dit terras bijzonder veel privacy.
Aan de achterzijde van de villa (annex woonboerderij) bevindt zich een tweede, riant terras. Óók dit terras heeft een uitstekende zonligging. Een derde en een vierde terras bevinden zich naast de schuur en geheel achter in de tuin. De achtertuin is parkachtig aangelegd met grote bomen en heesters en een gazon in het midden. De beplanting is zodanig gedaan dat deze zorgt voor veel privacy en schaduw maar ook voor een oase aan zonlicht voor ‘de zonliefhebber’. Deze lommerrijke tuin sluit aan op sloten en aangrenzende weilanden, dit getuigt van het echte buitenleven.

Omgeving:
Oostzijde 7 ligt op ca. 20 autominuten vanaf Amsterdam (18 km) en Utrecht. In De Hoef is een basisschool en buitenschoolse opvang beschikbaar. Daarnaast bieden op fietsafstand gelegen Uithoorn en Mijdrecht diverse mogelijkheden voor Voortgezet Onderwijs en zijn daar zeer uitgebreide overige faciliteiten. In de nabije toekomst wordt de aansluiting van het openbaar vervoer van Uithoorn naar Amsterdam vergroot met de Uithoornlijn, een doortrekking van de Amstelveenlijn; de metrolijn die Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid verbindt.
Landelijk, maar niet afgelegen, dat is wonen aan de Oostzijde in De Hoef.

De woonoppervlakte bedraagt 250 m2 (NEN 2580), dit is berekend op een minimale hoogte van 1,50 m.

Foto's