Het verkoopproces

4 FASES:

1. Kennismaking en advies

2. Opstarten van de verkoop

3. Bezichtigingen en onderhandelingen

4. Koopakte en overdracht van de woning

Gratis waardebepaling  /  Volledige ontzorging  /  Scherpe tarieven  /  No-cure-no-pay /   Hoge klantwaardering

1) Kennismaking en advies

Bent je nieuwsgierig naar wat de verkoop van jouw woning kan opleveren en hoe je dat het beste kan realiseren?

Wij komen gratis en vrijblijvend naar je toe om de woning op te nemen. Wij vertellen je over de ontwikkelingen in de markt en de verkoopbaarheid van de woning. Mogelijk dragen wij suggesties aan om de interesse voor de woning te optimaliseren. Tijdens het bezoek aan de woning brengen wij een waardebepaling uit en geven wij advies over de vraagprijs. Daarnaast adviseren wij je op maat over de te nemen strategische stappen en de timing daarvan, zodat deze nauwlettend aansluiten op jou wensen en vervolgplannen.

Uiteraard gaan wij uitgebreid in op al je vragen; waarom kiezen klanten voor Leidsche Rijn Makelaars? Welke invloed hebben wij om het gehele proces goed op elkaar te laten aansluiten? Hoe bereiken wij, ook buiten Utrecht en Leidsche Rijn, een grote groep geïnteresseerden? Hoe kunnen wij aantoonbaar meerwaarde leveren en begeleiden wij jou zorgeloos naar succes?

2) Opstarten van de verkoop

Middels nieuwe digitale technieken zijn woningen virtueel en vanaf elke locatie te bekijken. Daar maken wij graag maximaal gebruik van zodat de woning zo goed mogelijk onder de aandacht wordt gebracht bij potentiele kopers.

In deze opstartfase komen wij samen met een professionele fotograaf, videograaf en inmeter bij je op bezoek. De woning wordt in beeld opgenomen en ingemeten (volgens de norm NEN2580).  Tegelijkertijd doen wij kadastraal onderzoek naar de woning en maken wij een complete professionele presentatie van de woning. Denk hierbij aan de presentatieteksten, foto- en videopresentatie, maar ook plattegronden (2D en 3D) van alle vertrekken. Wij maken een advertentie en informatiebrochure die worden gepresenteerd op Funda, op onze website, in onze raampresentatie en indien gewenst plaatsen wij een traditioneel “Te Koop”-bord in de tuin of aan de gevel. Wanneer alles naar wens is, gaat de woning online.

3) Bezichtigingen en onderhandelingen

Wij organiseren en begeleiden de bezichtigingen, waarbij wij jou uiteraard nauwkeurig op de hoogte houden van de interesse en de reacties op de woning. Door onze goede samenwerking met collega’s rondom zowel Amsterdam als Utrecht weten wij een grote groep geïnteresseerden persoonlijk te bereiken. Wij zetten alles op alles om jouw belangen te behartigen, maar ook potentiele kopers behandelen wij met respect.

Wanneer wij voor potentiele kopers exclusief tijd en aandacht hebben, maken wij het voor hen makkelijker om zichzelf en hun leven in de woning voor te stellen. Onze ervaring is; hoe beter deze match, hoe meer men bereid is te betalen. Met een sterk gevoel voor timing zullen wij tactisch en resultaatgericht (onder)handelen want de beste opbrengst kent twee gelukkige partijen.

Een goede deal is meer dan alleen een hoog bod. Wij kijken kritisch naar de (ontbindende) voorwaarde, de leverdatum, de over te nemen inboedel en de fiscale vraagstukken. Op al deze onderdelen streven wij ernaar om voor jou de kansen te benutten, de opbrengst te verhogen, maar ook om de risico’s te verkleinen en daarmee teleurstellingen te voorkomen. Dat is de beste deal.

4) Koopakte en overdracht van de woning

Een mondelinge afspraak over de verkoop van je woning is nog niet rechtsgeldig. Daarom stellen wij zo vlot mogelijk de NVM-koopakte op met de daarbijbehorende verplichte bijlage. Ook hierbij behartigen wij jouw belangen optimaal. Wij nodigen je uit om de koopovereenkomst toe te lichten en het tekenproces te begeleiden. Indien van toepassing, bewaken wij het proces van de ontbindende voorwaarde(n) tot de overeenkomst definitief is en de waarborgsom is ontvangen.

Daarna kan de woning geleverd worden. Daarbij organiseren wij de eindinspectie, maken het inspectierapport op en begeleiden je naar en bij de notaris voor een goede overdracht van de woning. Gefeliciteerd! Uw woning is met succes verkocht. Ook na de oplevering zijn al je vragen welkom.

Ik wil mijn woning verkopen​

Wij komen vrijblijvend bij je langs voor een gratis waardebepaling

Daarbij vestrekken wij  marktinformatie en verkoopadvies op maat.