Huis kopen

In 4 fases:

1. Wensen en mogelijkheden concreet maken

2. Weten wat er op de markt komt en bezichtigen

3. Waarde bepalen, bieden en onderhandelen

4. Koopakte, financiering en overdracht van de woning

Volledige ontzorging  /  Veel betere aankoop kansen  /  Hoge klantwaardering  / No-cure-no-pay / Scherpe tarieven

1) Wensen en mogelijkheden concreet maken

Het aankopen van een woning is een proces dat behalve spannend ook leuk mag zijn. Gun je zelf dat, door de juridische, bouwkundige en commerciële aspecten aan ons over te laten. Wij overzien en bewaken het gehele proces en daarmee kunnen wij jou kansen vergroten en benutten maar ook jou risico’s begrenzen en teleurstellingen te voorkomen. 

Wat zijn jouw woonwensen? Welke stijl van wonen past bij jou? Hoeveel ruimte heb je nodig? Welke faciliteiten vindt je belangrijk thuis en in de directe omgeving? Maar ook belangrijk; wat is je budget? wat wil je maandelijks uitgeven aan wonen? Door het opstellen van een zoekprofiel maken wij het zoeken overzichtelijk en concreet. 

Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vertellen je graag hoe de markt zich ontwikkelt, welke kansen dat voor jou oplevert en met welke benadering je deze kansen kan waarmaken. 

Ook na de kennismaking werken op No-cure-no-pay basis. Zo kan je ons leren kennen en kunnen wij, anders dan alleen beloven, onze kwaliteiten laten zien.

2) Weten wat er op de markt komt en bezichtigen

De huidige markt is overspannen. Dat vraagt van jou als woningkoper om een goede voorbereiding en een strategische aanpak. Met onze kennis en ervaring kan je de mogelijkheden benutten.

Via een professionele zoekopdracht wordt je per e-mail op de hoogte gehouden van het nieuwe woningaanbod, dat aansluit  op jouw persoonlijke wensen. Deze woningen zijn op dat moment nog niet via Funda zichtbaar. Wij weten dus eerder wat er op de markt komt.

Bij het bezichtigen van een woning gaan wij met je mee. Wij nemen de tijd en gaan daarbij een uitdaging niet uit de weg.  Als bij jou de ‘wow-factor’ toeneemt, kijken wij met een scherpe blik naar de voorwaarden, bouwkundige elementen, juridische vraagstukken, financiële consequenties en naar de reële marktwaarde. 

3) Waarde bepalen, bieden en onderhandelen

De klik, de keuze en daarna.. Door goede collegiale contacten beschikken wij over meer informatie en korte communicatielijnen, zodat wij snel en accuraat kunnen handelen.

Wij helpen je bij het formuleren van een voorstel en het bekrachtigen van jouw financiële situatie, zodat de verkoper jou voorstel gemakkelijker kan accepteren. Ook bij de aankoop van een woning gaan de onderhandelingen zijn niet alleen gericht op een scherpe prijs. Wij werken aan veilige voorwaarden en het voorkomen van onnodige kosten en risico’s.

Daarnaast weten wij maar al te goed dat een succesvolle aankoop afhankelijk is van de ‘match’ tussen jou en de woning, de plek en de leefomgeving. Een succes-aankoop levert ook op lange termijn een fijn thuisgevoel op.

4) Koopakte, financiering en overdracht van de woning

Een mondelinge afspraak over de aankoop van je nieuwe woning is niet rechtsgeldig. Daarom stellen wij zo vlot mogelijk de NVM-koopakte op met de daarbij horende verplichte bijlage. Ook hierbij behartigen wij jouw belangen optimaal. Wij nodigen je uit om de koopovereenkomst toe te lichten en het tekenproces te begeleiden. Indien van toepassing, bewaken wij het proces van de ontbindende voorwaarde(n) tot de overeenkomst definitief is.

Alles is rond, de ontbindende voorwaarden zijn verstreken en de woning kan geleverd worden. Daarbij organiseren wij de eindinspectie, maken het inspectierapport op en begeleiden je naar en bij de notaris voor een goede overdracht van de woning. Daar vindt ook de verrekening van onze provisie plaats. Oftewel, je betaalt pas bij een geslaagd traject.

Nu krijg je de sleutels. Gefeliciteerd! Natuurlijk wensen wij je veel geluk met je nieuwe plek. Maar ook achteraf ben je nog altijd van harte welkom met al je vragen.

Ik wil een woning kopen

Via ons krijg je een gratis zoekprofiel. 

Zo weet je eerder wat er op Funda komt. En er zijn meer mogelijkheden om je aankoopkanssen te vergroten.